Újdonságok, hírek

FAULHABER

A FAULHABER új BXT sorozata nagy teljesítményű, külső rotoros, lapos, kefe nélküli egyenáramú motorcsalád. Az innovatív tekercselési technológiának és az optimalizált kialakításnak köszönhetően a motorok mindössze 14, 16 és 21 mm hosszúak, 22 mm, 32 mm és 42 mm átmérőjűek, ennek ellenére 134 mNm-es nyomatékkal rendelkeznek. A motorokat 100 W-os folyamatos kimeneti teljesítményre tervezték, és így jelentősen meghaladják az ebben a kategóriában szokásos értékeket, különösen a nyomaték, a hosszúság, a térfogat és a tömeg aránya tekintetében, ami előnyös az olyan alkalmazásoknál, ahol a rendelkezésre álló hely szűkös.

TRIO Motion

A Flex-6 Nano egy nagytejesítményű, DIN sínre szerelhető, önálló, rugalmas és kompakt EtherCAT mozgásvezérlő 2-4-8-16-32-64 szervotengely számára.
A beépített memóriát 32 Gbyte-ra lehet bővíteni egy Micro SD kártyával.
A Flex-6 Nano önálló vezérlőként használható, vagy egyenesen beilleszthető a TRIO EtherCAT Flexslice rendszerbe, amely lehetővé teszi a rendszer bővítését szervo és léptetőmotor hajtásokkal, I/O és egyéb, az EtherCAT szabványnak megfelelő funkciókkal.

icotek  KT-M

A KT-M alapja a nagy KT betét.
A KT betétbe egy poliamid test van integrálva, amelybe menetes fúrat készíthető.
A KT-M rendelhető előre gyártott menettel, M12x1,0,  M16x1,5,  M20x1,5 és M25x1,5 méretben.
A KT-M ideális megoldás
– interfész csatlakozók befogadására
– szenzor csatlakozók befogadására
– adatátviteli csatlakozók befogadására
– teljesítmény és hibrid csatlakozók befogadására
– nyomáskompenzáló elem befogadására
– menetes tömlőszerelvények (M25-ig) befogadására

MEGATRON

A HSM22M sorozathoz tartozó forgójeladók valódi “true-power-on” többfordulatos abszolút forgójeladók, amelyekben a kimenőjel mindig megfelel a forgásszögnek, még akkor is, ha a forgásszög változik a tápfeszültség ingadozása közben. Összehasonlítva más többfordulatos forgójeladó technológiákkal és jelértékelési eljárásokkal a MEGATRON HSM22M megfelel a legmagasabb megbízhatósági követelményeknek.

LinMot

Olyan környezetben, ahol robbanásveszélyes gázok, pára-levegő keverék vagy éghető por alakulhat ki, különleges elektromos hajtásokra van szükség.
A LinMot ATEX lineáris motorok a különleges körülményekhez alkalmazkodnak.

Fuji Electric

Frissítettük a Fuji Electric Europe frekvenciaváltók kiválasztási útmutatóját. Ebben az új kiadásban megtalálja az aktuális termékkínálatunkat, beleértve az új termékeket: Frenic-Ace-H, FVR-Micro AS1S, valamint a szekrény kivitelű megoldásainkat és még több információt a HMI-kről és a PWM konverterekről .

SIKO

Az automatizálásban és a hajtástechnikában helyzetmeghatározására használt érzékelőkre vonatkozó követelmények a hozzájuk tartozó gépek és rendszerek összetettségével és teljesítményével együtt nőnek.A SIKO új MSA213C nagyfelbontású abszolút érzékelője megfelel ezeknek a követelményeknek. Nem csak az abszolút pozíciót méri, de kis méretének és számos különböző interfésznek köszönhetően nagyon kevés erőfeszítéssel integrálható a vezérlő környezetbe.

Bühler Motor

A bMotion a Bühler Motor kezdeményezése teljesen új dc-motorok, hajtóművek, fékek és jeladók teljesen innovatív platformjára. Ezen a platformon belül a Bühler Motor előre jóváhagyott piac-specifikus kombinációkat kínál.
A maximális modularitás, az egyszerű kombinálhatóság és számos előre definiált változat olyan hajtás megoldásokat eredményez, amelyek optimálisan az ügyfelek igényeihez igazodnak.

FAULHABER

A FAULHABER 1645 BHS kefe nélküli DC szervomotorja kitűnik osztályából a rendkívül rövid válaszidővel, nagy sebességgel és nagy megengedett radiális terhelhetőséggel. Ez a rendkívül nagy teljesítményű BLDC motor jellemzője az alacsony rezgés és alacsony hőkibocsátás. Olyan alkalmazásokban célszerű a használata, amelyek magas teljesítményt igényelnek és kevés a helyigényük.

icotek

Az RCL/SKL árnyékoló csipeszek gyűrűs kábelsarukra szerelve EMC/EMV árnyékoló csipeszekként használhatók. Könnyen kezelhetők és hatékonyak az árnyékolt kábelek földelése során, ha a PE vezetékre vannak csatlakoztatva. A gyűrűs kábelsaruk különböző keresztmetszetű vezetékekhez használhatók és színekkel vannak megkülönböztetve:
piros: 0,5 – 1,5 mm2
kék: 1,0 – 2,5 mm2
sárga: 4 – 6 mm2

RST

A nyomáskiegyenlítő tömszelencék a nyomáskiegyenlítő elem és a kábel tömszelence jellemzőit kombinálják. Ez azt jelenti, hogy megakadályozzák a kondenzáció kialakulását, és ugyanakkor biztosítják, hogy a kábelcsatlakozás por- és vízzáró legyen – IP66/67.
A nyomáskiegyenlítő tömszelence poliamidból, vagy nikkelezett sárgarézből készül, M12, M16 és M20 méretben.

icotek  EMC-KEL

Az EMC-KEL fémezett kábelátvezető keret nagy vezetőképességű elasztomer betétekkel képes az átvezetett árnyékolt kábeleken stabilan 40 dB-el csökkenteni az elektromágneses zavarok hatását a 9 kHz-től 30 MHz-ig terjedő frekvencia tartományban.

FAULHABER

A svájci DIMATECH nagyteljesítményű léptetőmotor gyártó bekebelezése után, a FAULHABER kínálatában megjelentek a nagyobb teljesítményű és nagyobb dinamikájú léptetőmotorok. A tárcsamágneses motorok és a hagyományos motorok közötti elsődleges különbség a tárcsamágneses motor rendkívül könnyű forgórésze. A forgórész egy tárcsa alakú, többpólusú mágnesből áll, amelyet a motor tengelyére rögzítenek. Kis súlya minimálisra csökkenti a rotor tehetetlenségét, és lehetővé tesz olyan nagy gyorsulást, amely ezekben a méretekben nem érhető el más technológiával.